1. IZRAEL - BOŽIE HODINY





Ezechiel 37:12
Preto prorokuj a povedz im: Takto vraví Hospodin, Pán: Ajhľa, ja otvorím vaše hroby, vyvediem vás z nich ako svoj ľud a privediem na pôdu Izraela. Potom poznáte, že ja som Hospodin, keď otvorím vaše hroby a keď vás vyvediem z vašich hrobov ako svoj ľud.


Jeremiáš 31:10
Národy, čujte slovo Hospodinovo; zvestujte na ďalekých ostrovoch a vravte: Ten, ktorý rozptýlil Izrael, zhromaždí ho, bude ho strážiť ako pastier svoje stádo.



Ezechiel 36:33-36
Takto vraví Hospodin, Pán: V ten deň, keď vás očistím od všetkých previnení, osídlim mestá, a čo je zrúcané, nanovo vystavím. Spustnutá krajina bude obrábaná miesto toho, že bývala púšťou pred očami okoloidúcich (napríklad turista). Budú hovoriť: Krajina, ktorá bola spustošená, stala sa záhradou Éden, a zrúcané, spustošené a zbúrané mestá sú opevnené a obývané. Národy, ktoré ostanú okolo vás, poznajú, že ja, Hospodin, som zbúrané vystaval a spustošené vysadil. Ja, Hospodin, som predpovedal, a splním to.

Naplnené proroctvo ktoré hovorí o tom ako budú ľudia chodiť do Izraela a budú sa čudovať že táto krajina , ktorá bola púšťou sa stala požehnanou a kvitnúcou krajinou.

Izaiáš 41:18-20
Ot­vorím rieky na vysokých holiach a pramene v dolinách; ob­rátim púšť na jazero vody a suchú zem na zdroje vôd. Dám, aby rá­stla na púšti ced­ra, výbor­né drevo šittím, myr­ta a olej­natý strom; vy­sadím pus­tinu jedľou, jasenom a zelen­com spolu, aby videli a po­znali, uvážili a porozumeli ved­no, že to učinila ruka Hos­podinova, a Svätý Iz­raelov to stvoril.

Izaiáš 27:6
V dňoch, ktoré prijdú, zakorení Jakoba; pučať a kvitnúť bude Izrael, a tvár okruhu sveta bude plná plodu.

Zachariáš 8:7
Takto hovorí Hospodin Zástupov: Hľa, zachránim svoj ľud z východnej zeme i zo zeme na západ slnca. A dovediem ich, a budú bývať prostred Jeruzalema a budú mi ľudom, a ja im budem Bohom v pravde a v spravedlivosti.

Izaiáš 43:5
Neboj sa, lebo ja som s tebou! Od východu dovediem tvoje semä a od západu ťa shromaždím. Poviem severu: Daj sem! A juhu: Nezadrž! Priveď mojich synov z ďaleka a moje dcéry od konca zeme

Izaiáš 51:3
Lebo Hospodin poteší Sion, poteší všetky jeho rumy a učiní jeho pustinu jako Éden a jeho púšť ako zahradu Hospodinovu; veselosť a radosť sa bude nachádzať v ňom, chvála a hlas spevu.

Ezechiel 44:1
A viedol ma zpät smerom ku von­kajšej bráne svätyne, ktorá je ob­rátená na východ, a tá bola zavrená. A Hos­podin mi riekol: Táto brána bude za­vrená, nebude sa ot­várať, ani ňou ni­kto ne­voj­de, lebo Hos­podin, Bôh Iz­raelov, vošiel ňou, a teda bude za­vrená.


Východná brána v Jeruzaleme je ešte vždy zavretá tak ako to prorokoval Ezechiel pred 2500 rokmi
Matúš 24:4-14
Ježiš im odpovedal: Hľaďte, aby vás nikto nezviedol! Lebo mnohí prídu v mojom mene a budú hovoriť: Ja som Kristus, - a mnohých zvedú. Počujete o vojnách a zvesti o bojoch; hľaďte, aby ste sa nestrachovali. Lebo to musí byť, ale to ešte nie je koniec. Lebo povstane národ proti národu a kráľovstvo proti kráľovstvu, bude hlad a mor a miestami zemetrasenia. A všetko toto je počiatok bolestí. Vtedy vás budú sužovať, budú vás vraždiť a všetky národy budú vás nenávidieť pre moje meno. A vtedy sa mnohí pohoršia, budú sa navzájom udávať a nenávidieť. Povstane mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. Pretože neprávosť vyvrcholí, ochladne láska mnohých. Ale kto vytrvá až do konca, bude spasený. Toto evanjelium o kráľovstve bude sa zvestovať po celom svete na svedectvo všetkým národom, a potom príde koniec.

Matúš 24:32
Od figovníka sa učte podobenstvu: keď mu ratolesť mladne a lístie pučí, viete, že je leto blízko. Tak aj vy, keď uvidíte všetko toto, vedzte, že je blízko, predo dvermi.
Žalm 83
  1. Pieseň. Žalm Azafov.
  2. Nemlč, ó, Bože, nerob sa, ako keby si nepočul, a nebuď ticho, silný Bože!
  3. Lebo hľa, tvoji nepriatelia sa búria, a tí, ktorí ťa nenávidia, dvíhajú hlavu.
  4. Snujú ľstivú radu proti tvojmu ľudu a radia sa proti tým, ktorých ty kryješ.
  5. Hovoria: Poďte, vyhubme ich, aby prestali byť národom, aby sa viacej nespomínalo meno Izraelovo.
  6. Lebo sa uradili spolu ako jedno srdce; urobili zmluvu proti tebe,
  7. stany Edomove a Izmaeliti, Moáb a Hagrovia,
  8. Gebal, Ammon a Amalech, Filištea s obyvateľmi Týru.
  9. Aj Assúr sa pripojil k nim; stali sa ramenom synov Lota. Sélah.
10. Nalož s nimi, s ich vodcami ako s Orébom a Zeebom, ako s Zebachom a Calmunnom, so všetkými ich kniežatami,
11. Boli zahladení v En-dore a stali sa hnojivom zemi.
12. Nalož s nimi, s ich vodcami ako s Orébom a Zeebom, ako s Zebachom a Calmunnom, so všetkými ich kniežatami,
13. ktorí povedali: Dobyme si dedične príbytky Božie!
14. Môj Bože, daj, aby boli ako smeti krútňavy, ako posekané steblie pred vetrom.
15. Ako čo oheň spaľuje les, a jako plameň zapaľuje a trávi vrchy,
16. tak ich stíhaj svojou víchricou a svojou búrkou ich predes!
17. Naplň ich tvár hanbou, aby hľadali tvoje meno, Hospodine!
18. Nech sa hanbia a desia na večné veky, nech rumenejú hanbou a zahynú,
19. a tak nech poznajú, že ty, ktorého meno je Hospodin, si sám Najvyšším Pánom nad celou zemou.