2. VYTRHNUTIE CIRKVI

Grécky - Harpazo
Anglicky - Rapture

To slovo sa nachádza v 1 Tesalonickým 4:17
potom my, ktorí zostaneme nažive, budeme spolu s nimi UCHVÁTENÍ v oblakoch
Matúš 24:40
Vtedy dvaja budú na poli, jeden bude vzatý, druhý ostane; dve budú mlieť na mlyne, jedna bude vzatá, druhá ostane.

Ján 14:1-3
Nech sa vám srdce nestrachuje! Verte v Boha a verte vo mňa! V dome môjho Otca je mnoho príbytkov; keby nebolo tak, či by som vám bol povedal: Idem vám pripraviť miesto, a keď odídem a pripravím vám miesto, zase prídem a poberiem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja.

1 Korintským 15

22 ako totiž všetci umierajú v Adamovi, tak všetci aj ožijú v Kristovi.
23 Pravda, každý, keď príde rad na neho: ako prvotina Kristus, potom pri Jeho príchode tí, čo sú Kristovi,
51 Ajhľa, poviem vám tajomstvo: všetci neumrieme, ale všetci sa premeníme,
52 razom, ihneď, len čo zaznie hlas poslednej trúby. Lebo zaznie trúba a mŕtvi budú vzkriesení neporušiteľní a my sa premeníme.

1 Tesalonickým 4:13-18
Nechceme však, bratia, aby ste nevedeli o zosnulých, aby ste sa nermútili ako ostatní, ktorí nemajú nádej. Lebo keď veríme, že Ježiš umrel a vstal z mŕtvych, tak aj Boh privedie spolu s Ním všetkých, ktorí umreli v Ježišovi. Lebo to vám hovoríme slovom Pánovým: my, ktorí zostaneme nažive až do Pánovho príchodu, nepredídeme tých, čo umreli, lebo keď zaznie povel a hlas archanjela a Božia trúba, sám Pán zostúpi z neba, a najprv vstanú tí, čo umreli v Kristovi, potom my, ktorí zostaneme nažive, budeme spolu s nimi uchvátení v oblakoch do vzduchu v ústrety Pánovi, a tak budeme stále s Pánom. Tak sa potešujte vospolok týmito slovami.

1 Korintským 1:7
takže nemáte nedostatok v nijakom dare milosti, očakávajúc zjavenie sa nášho Pána Ježiša Krista.

1 Korintským 16:22
Ak niekto nemiluje Pána, nech je prekliaty! Maranata!

Filipským 3:20Ale naša otčina je v nebesiach; odtiaľ očakávame aj Spasiteľa, Pána Ježiša Krista: On mocou, ktorou si môže podmaniť všetko, pretvorí naše ponížené telo, aby bolo podobné Jeho oslávenému telu.

Kolosenským 3:4
Keď sa zjaví Kristus, život náš, vtedy aj vy zjavíte sa s Ním v sláve.

1 Tesalonickým 1:9
Však oni sami rozprávajú o nás, ako sme prišli k vám a ako ste sa obrátili od modiel k Bohu, aby ste slúžili živému a pravému Bohu a očakávali z nebies Jeho Syna, ktorého vzkriesil z mŕtvych, Ježiša, ktorý nás vytrhuje z budúceho hnevu.

1 Tesalonickým 2:19
Veď kto je naša nádej alebo radosť alebo veniec chvály pred naším Pánom Ježišom pri Jeho príchode, ak nie aj vy?

1 Tesalonickým 5
1 Bratia, nepotrebujete, aby som vám písal o časoch a obdobiach, lebo sami dobre viete, že deň Pánov príde tak ako zlodej v noci.
8 Ale my ako synovia dňa buďme triezvi, oblečme si pancier viery a lásky a prilbu nádeje na spasenie. Lebo nás Boh neurčil na hnev, ale aby sme dosiahli spasenie v našom Pánovi Ježišovi Kristovi,
23 A sám Boh pokoja nech vás skrz-naskrz posvätí a pri príchode nášho Pána Ježiša Krista nech zachová vášho neporušeného ducha, dušu a telo bez úhony.

2 Tesalonickým 2:1
A keď je reč o príchode nášho Pána Ježiša Krista a o tom, že sa spoločne zhromaždíme k Nemu,

1 Timoteovi 6:14
prikazujem ti, aby si zachovával toto prikázanie nepoškvrnené, bez úhony, až do zjavenia nášho Pána Ježiša Krista,

Títovi 2:13
očakávajúc blahoslavenú nádej a zjavenie slávy nášho veľkého Boha a Spasiteľa Krista Ježiša,

Židom 9:28
práve tak aj Kristus, raz už obetovaný, aby niesol hriechy mnohých, druhý raz sa zjaví bez hriechu tým, čo Ho očakávajú na spasenie.

Jakubov 5:7-9
Tak buďte, bratia, trpezliví až do príchodu Pánovho. Ajhľa, roľník vyčkáva vzácnu úrodu zeme, trpezlivo ju vyčkáva, až sa jej dostane jesenného a jarného dažďa. Aj vy buďte trpezliví, vzmužte si srdcia, lebo sa priblížil Pánov príchod! Nežalujte, bratia, na seba navzájom, aby ste neboli súdení. Ajhľa, sudca stojí predo dvermi!

1 Petrov 1:7-13aby vaša skúšaná viera, omnoho drahšia ako hynúce, ale ohňom preskúšané zlato, bola vám na chválu, slávu a česť pri zjavení Ježiša Krista. Nevideli ste Ho, a milujete Ho; ani teraz Ho nevidíte, a veríte v Neho a radujete sa nevýslovnou radosťou plnou slávy, dosahujúc cieľ svojej viery, spasenie duší. Po tomto spasení túžili a pátrali proroci, ktorí prorokovali o milosti vám pripravenej. Pátrali totiž, na ktorý a na aký čas Duch Kristov, ktorý prebýval v nich, oznamoval utrpenia pre Krista a slávu po nich. A bolo im zjavené, že nie sebe, ale vám poslúžili tým, čo teraz vaši zvestovatelia evanjelia oznamujú vám v moci Ducha Svätého, poslaného z neba, na čo túžia hľadieť anjeli. Preto opášte si bedrá svojej mysle, buďte dokonale triezvi, dúfajte v milosť, ktorá vám bude daná pri zjavení Ježiša Krista.

1 Jánov 2:28 
Teraz, deti, zostávajte v Ňom, aby sme mali dôveru, keď sa zjaví, a neboli sme Ním zahanbení pri Jeho príchode.

1 Jánov 3:2
Milovaní, teraz sme Božími deťmi, a ešte nevyšlo najavo, čím budeme. Vieme, že keď vyjde najavo, Jemu budeme podobní, lebo Ho uvidíme takého, aký je.

Zjavenie 3:10
Keďže si zachoval moje slovo o trpezlivosti, aj ja ťa uchránim pred hodinou pokušenia, ktorá má prísť na celý svet skúšať obyvateľov zeme. Čoskoro prídem! Drž to, čo máš, aby ti nikto nevzal veniec!

Lukáš 12:40
Aj vy buďte pripravení; lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej sa nenazdáte.

Skutky 1:7
Odpovedal im: Nie je vašou vecou poznať časy a príhodné chvíle, ktoré Otec určil svojou mocou.

Pôjde Cirkev (Kristova nevesta) do súženia?
Vytrhnutie pred súžením alebo po?
Lukáš 21:36
Preto teda bdejte každého času, modliac sa, žeby ste boli uznaní za hodných UNIKNÚŤ VŠETKÉMU TOMU, čo sa to má diať, a postaviť sa pred Synom človeka.

Zjavenie 3:10

Preto, že si ostríhal slovo mojej trpezlivosti, i ja budem teba ostríhať a VYTRHNEM ŤA Z HODINY POKUŠENIA, ktorá prijde na celý svet zkúsiť tých, ktorí bývajú na zemi.


Pre koho je súženie určené?

Izaiáš 13:9
Hľa, deň Hospodinov prichádza, ukrutný, prchlivosť a páľa hnevu, aby obrátil zem na púšť, a jej HRIEŠNÍKOV zahladí z nej.

Zjavenie 11:18

A rozhnevaly sa národy, a prišiel tvoj hnev a čas mŕtvych, aby boli súdení, ako i čas dať odplatu tvojim sluhom, prorokom, a svätým a tým, ktorí sa boja tvojho mena, malým i veľkým, aby boli zkazení tí, KTORÍ KAZIA ZEM.

Vytrhnutie nemôže nastať po veľkom súžení, ináč by samotné vytrhnutie strácalo zmysel. Vytrhnutie je o záchrane Cirkvi pred vykonaním súdu, pred vyliatím Božieho hnevu na hriešny a bezbožný svet.

Matúš 24:37-42
Jak ale bylo za dnů Noemových, tak bude i při příchodu Syna člověka. Stejně jako ve dnech před potopou jedli a pili, ženili se a vdávaly se až do dne, kdy Noe vešel do archy, a ničeho si nevšimli až do chvíle, kdy přišla potopa a všechny smetla, tak to bude i při příchodu Syna člověka. Tehdy budou dva na poli; jeden bude vzat a druhý zanechán. Dvě budou mlít mlýnským kamenem; jedna bude vzata a druhá zanechána. Proto bděte, neboť nevíte, ve které chvíli přijde váš Pán.

Pán povedal, že tieto posledné dni budú ako za dni Noacha. Tak si musíme pozdrieť, aké to boli dni. Môžeme si to porovnať aj takto:
Za dni Noacha boli 3 skupiny ľudí ktoré budú takisto aj v posledných časoch.
1. skupina sú tí, ktorí sú zachránení (vytrhnutí) pred súžením = Enoch
2. skupina sú tí, ktorí zahynú = bezbožní hriešníci
3. skupina sú tí, ktorí sú zachovaní počas súženia = Noe a jeho rodina

V týchto posledných časoch si to môžete porovnať s týmito skupinami:
1. skupina sú tí, ktorí sú zachránení (vytrhnutí) pred súžením = Cirkev
2. skupina sú tí, ktorí zahynú = bezbožní hriešníci
3. skupina sú tí, ktorí sú zachovaní počas súženia = 1/3 Izraela v Petre (Jordánsko)

Takto dokončil Pavol kázeň o vytrhnutí bratom a sestrám v Tesalonike:
"Takže sa POTEŠUJTE navzájom týmito slovami" - 1 Tesalonickým 4:18


Verše 1 Tes 4:16 a Matúš 24:31 neopisujú rovnakú udalosť. 1 Tesasolinckým 4 je o vytrhnutí Cirkvi, keď Pán zostúpi po oblaky a veriaci resp. Cirkev sa pred ním zhromaždí. V Matúšovi 24 zhromaždia anjeli 144000 Židovských evanjelistov na konci veľkého súženia tesne pred druhým príchodom Pána Ježiša.

1 Tesalonickým 4:16
Lebo sám Pán s veliteľským povelom, s hlasom archanjela a s trúbou Božou sostúpi s neba.

Matúš 24:31

A pošle svojich anjelov s trúbou veľkého zvuku, a shromaždia jeho vyvolených od štyroch vetrov, od jedných končín nebies až po ich druhé končiny.



Nefilim UFO - satanove divadielko na vysvetlenie vytrhnutia
2 Tesalonickým 2:6-12
A teraz viete, čo ho zdržiava, aby sa zjavil až v čase preňho určenom. Veď tajomstvo neprávosti potajomky už pôsobí, ale prv musí byť odstránený ten, čo ho doteraz zdržiava. Potom sa zjaví ten rušiteľ zákona, ktorého Pán Ježiš zahubí dychom svojich úst a zničí, keď sa zjaví pri svojom príchode. Tamten príde satanovým pôsobením so všetkými prejavmi moci, znameniami a lživými zázrakmi, so všetkým zvodom neprávosti k tým, čo hynú, pretože neprijali lásku k pravde, aby boli spasení. A preto dopúšťa Boh na nich silu zvodu, aby verili lži a boli odsúdení všetci, čo neverili pravde, ale obľúbili si neprávosť.


Původce lži a násilí satan, již dnes ve finálním čase nebude přicházet jako tajemná, temná, vědoucí bytost, ale jako mírotvůrce, "Ježíš", jako anděl světla, humanista a "sjednotitel". A pokud bude třeba operativně urychlit vyhlášení se antikrista za "mesiáše", přilítnou po vytržení i zlí ufoni proti kterým zasáhnou ti "dobří". Svět se tak rychle "sjednotí" proti nebezpečí z "vesmíru" a ti co se nepřidají, budou zlikvidováni jako první křesťané za Nera - a to podvodným prohlášením, že Řím zapálili křesťané. Dnes ovšem pod tvrzením, že bezpečnost světa ohrožují křesťanští bibličtí fundamentalisté. Je třeba stále zůstávat v Duchu Svatém.

''so všetkými prejavmi moci, znameniami a lživými zázrakmi, so všetkým zvodom neprávosti''